Kindcentrum Waldervaart

Kindcentrum Waldervaart

Kindcentrum Waldervaart in ontwikkeling

Basisscholen en organisaties voor kinderopvang en dagbehandeling in de wijk Waldervaart in Schagen gaan zich verenigen: samen richten zij een Integraal Kindcentrum op, KindCentrum Waldervaart (KCW)! De scholen en organisaties bundelen de krachten en zullen werken vanuit één gezamenlijke visie op educatie, opvoeding en opvang, die de ontwikkeling van het kind stimuleert.

Het KCW is een voorziening voor kinderen van nul tot en met twaalf jaar. Kinderen komen er gedurende de dag om te leren, te spelen, te ontwikkelen en te ontmoeten. Het doel van de scholen en organisaties is om de kinderen gezamenlijk te ondersteunen en stimuleren in hun ontwikkeling. De leerkrachten, pedagogisch medewerkers en pedagogen kunnen gebruikmaken van elkaars expertise, en dit komt de ontwikkeling van de kinderen ten goede. Op het KCW hebben de kinderen een rijke speel- en leeromgeving met een dagbesteding tijdens én na schooltijd.

In het KCW zijn onderwijs, opvang en zorg aanvullend aan elkaar.. De kinderen en ouders hebben te maken met één pedagogische missie en visie, één organisatie, één team. De kinderen groeien op in een omgeving zonder ‘schotten’. Het KCW stelt kinderen in staat hun talenten te ontplooien in een omgeving waar men zich hier gezamenlijk verantwoordelijk voor voelt. Alle ontwikkelingsgebieden van kinderen komen aan bod: de cognitieve, motorische, sociale, creatieve en emotionele.

Deelnemende scholen en organisaties

De scholen en organisaties die deel uit zullen maken van het KCW zijn:

• Basisschool Niko Tinbergenschool;
  • Basisschool De Wegwijzer;
  • Speciaal onderwijs De Antoniusschool;
  • Speciaal basisonderwijs De Tender;
  • Centrum voor daghulp, Parlan;
  • Kinderdagverblijf en BSO, SKRS;
  • Peuterschool De Kikkerpoel, Kappio.