De Niko Tinbergenschool in het kort

De Niko Tinbergenschool is een openbare basisschool met ongeveer 110 leerlingen. Sinds 2010 zijn wij gevestigd in een kleurrijk, opgeknapt gebouw, waar kinderen echt de ruimte hebben. Er zijn 8 leslokalen, 1 speellokaal, een overblijfruimte en een aantal ruimten voor extra activiteiten. Natuurlijk ontbreekt ook het schoolplein niet, met speelmogelijkheden voor iedere leeftijd. De school is gelegen in een mooie, groene woonwijk en is goed bereikbaar.

Kenmerken van het onderwijs

Ons motto: “Met plezier naar succes” vertelt precies waar wij op de Niko Tinbergenschool in geloven. Ons team gaat iedere dag weer de uitdaging aan om bij ieder kind het plezier in het leren leren te stimuleren. Dat doen wij in een prettige, veilige omgeving waarin iedereen zich vrij en vertrouwd kan voelen. Aan het eind van de rit zijn ze klaar om verantwoordelijkheid te nemen en zijn ze in staat om hun eigen keuzes te maken en te motiveren.

Klaar voor het voortgezet onderwijs!

Alles bij elkaar

In het gebouw vindt u ook de buitenschoolse opvang en op het plein Kinderdagverblijf ’t Vliegertje van de Stichting Kinderopvang Regio Schagen.

De tussenschoolse opvang wordt verzorgd door een vast team van gekwalificeerde medewerkers vanuit Stichting Kinderopvang Regio Schagen. Deze medewerkers zijn tevens onze onderwijsassistenten. De peuterspeelzaal bevindt zich op loopafstand.

Alles op één adres, voor ouders wel zo praktisch!

Onderwijs maak je samen

U kent uw eigen kind(eren) als geen ander. Van die kennis maken wij graag gebruik.

Anderzijds doen wij ons best om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de vorderingen van uw kind(eren) en de gang van zaken in de klas en op school. In de communicatie met ouders is openheid voor ons de basis, want goed onderwijs maak je samen!

Sfeer proeven

We hopen van harte dat u onze Niko Tinbergenschool zelf komt ontdekken. U bent van harte welkom om een kijkje te nemen in onze school. We vinden het fijn als u ons dat van te voren even laat weten. Tot ziens op obs Niko Tinbergenschool!